Hoe het werkt

Je wilt een logo van Stoer Ontwerp! Cool! Maar hoe gaat dat dan? Hieronder alles wat je nog wilde weten in 5 gemakkelijke stappen.

Naast ontwerp heb ik veel ervaring met drukwerk, druktechnieken en papiersoorten. Dus wil je een speciaal drukwerk (stansen, pregen, foliedruk) dan vind ik dat alleen maar heel erg leuk. Gewoon is ook maar zo gewoon.

 

Nog meer vragen? Bekijk dan ook de veel gestelde vragen onderaan of stuur mij een email.

5stappen.png

Ook een fris logo of huisstijl? Stuur gerust een email voor je vraag of een offerte.

 

Veel gestelde vragen

Ontwerpen, opleveren en drukwerk

Ik heb een mooi logo gezien op internet, kun je die voor mij ook maken?


Ik maak geen ontwerpen na van bestaande ontwerpen. Je mag altijd voorbeelden geven van wat je mooi vindt, zodat het voor mij duidelijk is wat voor stijl je in gedachte hebt. Maar ik zorg er voor dat je altijd een eigen ontwerp ontvangt.
Ik heb zelf een ontwerp gemaakt, kun je die voor mij aanpassen en drukken?


Nee, ik werk alleen met ontwerpen die ik zelf heb gemaakt.
Lever je ook open bestanden aan?


Om mijn ontwerpen te beschermen lever ik geen open bestanden aan.
Lever je ook lettertypes mee bij oplevering?


Vanwege licenties op lettertypes is het niet toegestaan om lettertypes mee te leveren. Helaas is dit dus niet mogelijk.
Wat als ik niet tevreden ben over het drukwerk?


Het drukwerk wordt met grote zorgvuldigheid geproduceerd en gecontroleerd maar mocht er onverhoopt iets mis zijn gegaan dan doen wij en de drukker er alles aan om het op te lossen.
Waar wordt mijn logo/huisstijl gemaakt?


Op locatie in Breda of Prinsenbeek, eigenhandig door Ingrid van Ham.
Kan ik de ontwerpen ook bij mijn eigen drukker laten drukken?


Dat is mogelijk. Echter is dit dan geheel op jouw eigen risico. Ik kan dan helaas geen enkele aansprakelijkheid op me nemen. Mochten er aanpassingen nodig zijn vanwege specificaties van jouw eigen drukker kan het zijn dat ik hier meerkosten voor moet berekenen die ik, waar mogelijk, vooraf duidelijk communiceer.
De kleur van het beeldscherm is anders dan het drukwerk


Dat is helaas niet te voorkomen. Een beeldscherm werkt met RGB kleuren en drukwerk met CMYK of Pantone kleuren. Dat betekent dat het elkaar benadert maar nooit exact kan zijn. Bovendien is ieder beeldscherm anders gecalibreerd waardoor het ontwerp op het ene scherm er anders kan uitzien dan op het andere. Ik maak gebruik van de Pantone Colour Bridge kleurenwaaier waardoor dit in ieder geval volgens de officiële richtlijnen gebeurt.
Ik wil mijn huisstijl op een bepaald papier laten drukken, is dat mogelijk?


De drukkerijen waar ik mee werk hebben een ruim assortiment aan papiersoorten. Ik vind het leuk om een passend papier voor je uit te zoeken. Dus informeer daar zeker over!
Ik wil een bijzonder drukwerk voor mijn visitekaartje, wat is mogelijk?


Eigenlijk is niets onmogelijk. Informeer zeker naar de mogelijkheden, ik help je graag! Foliedruk, stansen, pregen, lamineren: dit zijn enkele voorbeelden van wat kan.
Ik heb al een logo, kun jij de huisstijl daarbij maken?


In princiepe werk ik alleen met eigen gemaakte ontwerpen en via de 3 pakketten.
Ik wil alleen een logo en een flyer (bijvoorbeeld), kan dat ook?


Ja dat kan ook. Ik zal hiervoor dan een aparte offerte opmaken.
Ik vind het ontwerp wat je hebt gemaakt niet mooi, wat dan?


In het portfolio kun je zien wat mijn stijl is, spreekt deze jou aan dan durf ik, op basis van ervaring, ervan uit te gaan dat het ontwerp wat ik voor je maak naar wens zal zijn. Inbegrepen zijn twee ontwerpvoorstellen en meerdere correctierondes, binnen dit kader kun je ervan uit gaan dat het resultaat niet tegen zal vallen.

Factuur en betaling

Wanneer moet ik mijn factuur betalen?


Voordat ik je de definitieve bestanden lever dient de factuur voldaan te worden. Als je ook drukwerk bestelt dan zal ik de facuur sturen voordat de productie in gang wordt gezet. Na betaling gaat de drukker voor je aan de slag.

Opdracht geven

Neem je ook spoedopdrachten aan?


Als je met spoed een aanvraag wilt doen, informeer dan naar de mogelijkheden. Als het mogelijk is in de planning ga ik kijken wat ik voor je kan doen. Hou dan wel rekening met spoedkosten.

Overige vragen

Mag ik langskomen voor een kennismaking?


Nee, dat is niet nodig. Per mail en whatsapp is het prima mogelijk om helder te krijgen wat je wensen zijn. De presentatie van het logo kleed ik zo in dat een persoonlijke toelichting overbodig is. Mocht het gedurende het proces echter gewenst zijn dat we toch even 'een gezicht willen zien' dan kunnen we altijd videobellen.
Ik ben geen kleine ondernemer, kan ik dan alsnog bij Stoer Ontwerp terecht?


Als je een bedrijf, instelling of organisatie bent met meer dan 3 personen, of je wilt een product op de markt zetten, dan kan ik zeker ook wat voor je betekenen. Ik heb door de jaren heen veel samengewerkt met multinationals, grote instellingen en productontwikkelaars. Er gelden dan echter wel andere tarieven waardoor een maatwerk offerte opgemaakt moet worden.